Tips på saker att göra när förkylningen slår till

Som många andra brukar jag bli ordentligt förkyld minst en gång om året och då är det bra att ha något att göra. Vi är så bortskämda idag med poddar, ljudböcker, Netflix med mera så det är i princip omöjligt att inte hitta något att göra.

Ibland är det dock så att man blir trött på alla skärmar och vill vara sjuk på ett lite mer old school sätt. Då är det perfekt med en vanlig bok. Om du främst lyssnar på böcker numera så tycker jag verkligen att du ska plocka fram en bok du inte läst, låna eller köpa en ny. Det är det värt!

Att lära sig nya saker är alltid lika välkommet

När man är sjuk så kan man oftast inte hålla på för mycket med fysisk aktivitet. Dock är det så att man fortfarande kan lära sig saker genom poddar, dokumentärer och liknande. Kanske funkar det inte om man har höga febertoppar, men om man inte har så jättemycket feber går det bra.

Jag är ju intresserad av konst, kost och hälsa och det är intressen som det finns oändligt mycket information om. Det är superkul att exempelvis kolla på ett klipp på Youtube eller liknade där man får lära sig att göra bra och enkel rawfood, att lära sig juica på rätt sätt med mera. Något annat jag brukar göra när jag är sjuk är att öva på att sminka mig. Tycker det är lagom kul med smink, hårvård med mera, så är inte alltid jättebra på att fixa till mig. Så lite övning brukar göra mig gott.

Fokus på specifika saker

Sist jag var sjuk så valde jag att fokusera mig endast på Madame Yevonde och det var smart! Jag lärde mig mer om henne och hennes konst under min sjukvecka än vad jag lärt mig tidigare i mitt liv.

Det är alltså klokt att försöka hitta något att lära sig medan man är sjuk. Då känns det mindre ”onödigt” och man behöver inte känna att man får panik för att dagarna bara försvinner utan att något vettigt blir gjort. Nu funkar ju inte detta när man är riktigt sjuk, utan det krävs att man har låg feber och inte mår särskilt dåligt. Men ändå, visst är det ett kul tips? Att liksom vända det trista till något bra?

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *