Skåne – perfekt för konst och spännande mat i ett

Att vi har många underbara städer i vårt land är väl kanske ingen nyhet och att många härliga platser finns just i Skåne vet redan de flesta av er. Det är något alldeles extra med Skånes landskap som gör att man känner sig välkommen, fri och sugen på äventyr.

Österlen är egentligen bara en pärla bland många, men visst är det så att det är klokt att börja där för att sedan ge sig ut på egna äventyr efter det – du kommer att hitta mängder av mysiga gårdar, caféer och restauranger. Inte nog med det, du kan också räkna med att hitta härliga konstutställningar med mera.

Skånska specialiteter – mer än bara äggakaka och spettekaka

Då Skåne bjuder på så mycket när det kommer till just mat så behöver man inte välja att äta endast de gamla klassikerna, utan man kan även passa på att äta exempelvis falafel – den urbana nutida klassikern som av Sveriges alla städer smakar bäst i Malmö.

Det finns massor av spännande mat från andra länder och andra kulturer just i Malmö, så här kan man äta hälsosam och spännande mat från alla möjliga platser på vår jord.

Vare sig du vill testa Skånes alldeles underbara äpplen under säsong, eller om det är en klassisk Malmöfalafel, en äggakaka eller något annat så finns dessa härligheter av bästa kvalitet redo för dig att upptäcka.

Bra platser för träning

Skåne är platt och härligt, vilket är en stor del av det faktum att man känner sig fri när man befinner sig här. Detta gör att det finns mycket bra platser för exempelvis cykling. Om man gärna slipper backar upp och ner i en ständig ström så är det kanonkul att cykla här. Ta med dig familjen och gör det till en rolig helg eller vecka, det kommer att uppskattas av stora som små.

Konst i massor

Du som gillar att spana runt efter konst när du är ute och upptäcker nya platser kommer att älska Skåne med allt vad det har att erbjuda. Det är innovativa och moderna konstnärer i en bra mix med mer traditionella dito – den perfekta blandningen, med andra ord!

Våga chansa lite och ta vara på det positiva med att kunna promenera i det platta landskapet samtidigt som du njuter av god mat och spännande konstupplevelser.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *