Rolig mat runt om i landet

Det är inte bara i de stora städerna i landet som vi har kul och spännande mat, utan det finns lika mycket att upptäcka i mindre städer. Ofta är det också lite billigare att äta ute när man är in mindre städer och det är ju såklart alltid välkommet.

En sak som jag har upptäckt är att det ofta finns någon specialare i varje liten stad. Antingen är det så att det finns en särskilt bra bagare som gör en kanongod tårta, bulle eller liknande. Eller så kan det vara så att det finns ett värdshus som har någon kul meny.

Gårdsbutiker – alltid värt ett besök

På samma sätt som jag gillar att upptäcka lokala förmågor vad gäller all typ av konst när jag är ute och reser i landet är jag också mycket förtjust i gårdsbutiker – det finns massor av spännande sådana runt om i Sverige.

När du passerar en skylt där det står exempelvis ”Gårdsbutik” eller ”Lanthandel” är mitt tips att du ska svänga in där direkt! Det är ytterst sällan, om någonsin, man blir besviken av denna typ av butikers utbud.

Olika gårdsbutiker har olika typer av specialiteter och här tycker vi verkligen att ni ska söka upp både sådana som har exakt vad ni söker och sådana som har sådant som ni inte har mycket erfarenhet av – det är det värt!

Krukmakerier – alltid kul

Om det är en sak som jag älskar så är det att besöka krukmakerier. Det finns en mängd mindre krukmakerier runt om i landet och ofta finns det en butik i anslutning till själva krukmakeriet. På så vis kan man besöka krukmakeriet och följa den kreativa processen för att sedan köpa något som man tycker om. Det är helt annorlunda att köpa konst på det här viset. Det blir betydligt mer värt att ta fram ett fat, en mugg eller liknande som man har köpt på ett litet krukmakeri än att ta fram en som man hat köpt i en stor butik. Detta gäller med all typ av konst och all typ av skapande.

Träning och mat går hand i hand!

Ja som ni vet så gillar jag mat, men det är alltid på vissa villkor. Jag MÅSTE träna för att få unna mig mycket och god mat. Hur löser man detta på enklaste sätt? För min del är det att köpa lite olika träningsredskap, följa ett schema, det behöver inte vara avancerat, det viktiga är att man tränar regelbundet. Det kan va något i stil med att promenera 2h med viktväst, 30 min på löpbandet osv. Efter träningen känner man sig verkligen värd maten och njuter extra mycket, bara ett tips!

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *