Konst är vad du gör det till

Konst är en sådan grej som vissa är lite rädda för att ge sig in i. Många tror att det endast är för de invigda att förstå sig på det. Detta kunde inte vara mer fel. Konst är inte objektivt, utan det är subjektivt och det är du själv som avgör vad du anser vara konst eller inte, vackert eller inte och så vidare. Om du utgår från det så kommer du snabbt att kunna njuta av all konst runt omkring dig!

Är du då en konstnär, med denna logik? Ja, det tycker jag att du är. Jag tycker att vi alla har det inom oss och vi kan alla skapa saker. Visst är det på det viset att vissa är bättre på det än andra, men det är ändå så att vi ofta kan skapa bara vi bestämmer oss för det.

Kommer du ihåg i skolan när det var bild eller pyssel? Vissa gjorde allting snabbt och fint medan många av oss andra tog tid på oss utan att det resulterade i annat än något snett och ”konstigt”. Det var dock lika mycket en påskkyckling oavsett vem som hade gjort den, eller hur?

Att se på barnens teckningar med rätt ögon… Ni som har barn vet vad jag pratar om när det kommer till det här med subjektiv konst. De barn som har ett stort intresse av att rita och skapa saker med sina händer brukar såklart utvecklas snabbare vad gäller just detta.

Om du uppmuntrar ditt barn att skapa så kommer fantasin flöda. Istället för att bli rädd för att göra ”fel” i en teckning av en häst så kommer ett självförtroende där barnet enkelt kan säga ”det är en häst” och då är det precis det, även om det kanske mest ser ut som ett streck och ett streck till i olika färger. Detta kan sedan appliceras på dig själv också, faktiskt. Du kan bygga upp ditt eget självförtroende vad gäller den här typen av saker genom att släppa på prestigen och bara köra på. Du kommer att märka att det finns betydligt mer skapandekraft i dig än vad du tror!

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.