Att hitta bra mat när man är på semester…

När man är iväg och reser kan det ibland vara svårt att hitta bra mat, tycker jag. Visst finns det i princip alltid möjlighet att få en fräsch måltid, men i vissa länder är det svårare än vad det är i andra.

Jag tycker att det är lite svårt att hitta bra mat när jag är i exempelvis Polen, Estland och andra länder i närheten. Det handlar mycket om matkulturen och vad som lagas i ett land och precis som i Sverige är ovan nämnda länders mat lite ”grå”.

Det kan också vara svårt att hitta vegetarisk mat i många länder fortfarande. Visst kan man hitta klassiker som macka med mozzarella och tomat, men hur många sådana kan man äta i sitt liv innan man skriker rakt ut? Det är roligare i många andra länder där det finns en annan kultur som omgärdar just vegetarisk mat.

Laxfile
Vad sägs om en lax, kanske?

Att välja semesterställe

När man planerar nästa resa brukar det inte vara så att man tänker på vilken mat som finns i olika länder. Man utgår helt enkelt från att det finns i princip det man vill ha att äta, men med modifikation, förstås.

Att vara svensk är lite jobbigt ibland, eftersom vi är extremt bortskämda med ett stort utbud av allt när det kommer till mat. Inte nog med att

Man kan äta klassiska ”grå” svensk mat, man kan äta bra indiskt, grekiskt, thailändskt, libanesiskt och så vidare i all oändlighet.

När man kommer till andra länder är det så att det i vissa fall främst finns inhemsk mat och är det så att man inte gillar den maten blir det lite jobbigt.

Hälsosam mat – ibland ett bekymmer

Som tur är finns oftast ägg oavsett var man befinner sig och det är ju bra. För personer som gärna äter exempelvis hamburgare och pommes är det inga problem, för det finns överallt. För oss som hellre vill ha fräsch mat är det betydligt svårare.

Det är väldigt jobbigt att inte hitta mat man kan äta, men som sagt så finns det i alla fall ägg på de flesta ställen och det finns även frukt och grönsaker överallt. Om man inte hittar lämplig mat på restaurangerna kan man helt enkelt fixa en sallad på egen hand.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *